stallwickstrom-logga

Att lämna din häst till oss

Det är mycket att tänka på när man ska lämna bort sin häst. När man lämnar en häst till oss är första steget vad det önskade målet är? Hur länge är man beredd på att ha hästen hos oss? Att arbeta med hästar är sällan lika från dag till dag. Ibland kan det hända oförutsägbara händelser som t.ex. ett sår som gör att hästen behöver ett par vilodagar utöver planeringen. Ibland kan det hända att arbetet gå fortare än tänk eller att hästen behöver lite längre tid än vad det var tänkt. Allt handlar om individen, hur den är och hur den tar arbetet. Hästen kommer alltid först och vi forcerar aldrig fram ett resultat. Därför anser vi att en nära och ärlig relation med hästägaren är viktig. 

Vi anser att utevistelse är bra för våra älskade hästar och det får dom gott om. Hästar som kommer till oss för träning, utbildning, försäljning få en egen hage med kompisar i hagarna bredvid. Detta för att helt enkelt minimera skaderiskerna när hästarna inte stannar allt för länge. Det blir så mycket nytt för hästen för en kort period, ny miljö, nya människor, nya hästar. 

Av erfarenhet ber vi dig som hästägare att vara 100% ärlig. Att berätta en fullständig historia. Har hästen t.ex. sadeltvång? Svår att sko? Gillar inte att bli duschad? etc. Detta också för att vi ska kunna göra ett så bra arbete som möjligt med din häst och inte ge oss eller din häst tråkiga överraskningar och minimera skaderiskerna. Berätta hur väl hanterad den är från marken? Beroende på varför hästen kommer till oss men ju mer väl hanterad hästen är ju bättre arbete kan vi göra. 

När din häst kommer till oss så får den som regel bo in sig den första dagen, kolla in hagen, sina nya kompisar och miljön. Sedan så följer en eller flera dagar med markarbete, longering exempelvis. Dels för att vi ska få en uppfattning om vad det är för häst vi har fått, vad är det för en individ? På så sätt blir det en lugn och trygg start. 

Vad behöver din häst ha med sig? 

Det finns lite saker som är bra att hästen har med sig när den kommer till oss. 

* Krafftfoder om den ska ha sitt egna och gärna nedskrivet på papper. 

*Borstar – Det för att minimera eventuell smittspridning 

*Sadel + träns + skydd 

*Täcken. te.x. regntäcke -svettäcke om din häst är van vid dessa. 

*övrigt – t.ex. salvor för starksol om din häst har känslig mule, flughuva om det behövs. 

Inför din häst kommer till oss: 

*Vaccinerad 

*Eventuellt avmaskad – beroende på när detta är gjort senast. 

* Försäkrad 

*Tempad i mins 7 dagar innan avfärd till oss. 

* Skoning – Kolla gärna över hur nära det är dags för nya skor. 

 

Följ oss på facebook & instagram för seanste nyheter & händelser